Öncelikle Baymak ürünlerini ve iklim teknik servis hizmetlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanmakta olduğunuz Baymak kombinizin uzun yıllar ve verimli olarak kullanabilmeniz için periyodik bakımlarını düzenli olarak yetkili servisimize yaptırmanızı ve orjinal yedek parça kullanmanızı öneriyoruz. Cihazınız garanti kapsamında olsa dahi bakım yaptırmamanızdan kaynaklanan arızalarda cihazınızın garanti dışı kalacağını hatırlatırız.
Cihazın periyodik bakımlarını yetkili servisimize yaptırmadığınız ve cihazınızda orjinal yedek parça kullanmadığınız taktirde cihazınızın arıza oranını yükseltir, yakıt maliyetlerinizi arttırır, cihazın ekonomik ömrünü kısaltırsınız.
Cihazınızın orjinal yedek parçaları sadece Baymak A.Ş. bünyesinde bulunan yetkili servisler tarafından temin edilebilir ve ücretli değiştirilen tüm yedek parçalar bir yıl Baymak A.Ş. güvencesi altındadır.
Kombi Bakımında Neler Yapılır ?
1) Bacalı Cihazlarda Baca Spralinin Dışarıdan Kontrollerinde Genellikle Yapılan Yanlış Baca Spraline Sökülmeden Dışarıdan yapılan Kontroller Bacanın Hasarlı olup Olmadığı Belli Olmamaktadır, Baca Spralinin Sökülerek Kontrol Edilmesi Gerekmektedir,Genelde Fırat Teknik Kombi Servisi Olarak Kontollerde Baca Spralinin İçeriden Bakıldığında Spralde Küçük Delikler Olduğu Bu Sebeple Baca Spralinden Dışarı Atık Gaz Attığı Tespit Edilmiştir,Sorun Yaşamamak Adına Cihazınıza Yapılacak Kontrollerin İşinde Uzman Eğitimli Prefesyonel Ekip Barındıran Firat Teknik Kombi Servisinden Yardım Talebinde Bulunabilirsiniz.
2) Hermatik Kombilerde Baca Bağlantılarının Kelepçe İle Doğru Bağlantı Yapılıp Yapılmadığı Dışarı Atılan Atık Gazın Doğru Noktadan Tahliye Edilip Edilmediği,Baca Eğimi Doğru Ölçülerde Montaj Yapılıp Yapılmadığı Kontrolleri Yapılmalıdır.
3) Yoğuşmalı Kombilerde Baca Bağlantılarının Sağlam Olup Olmadığı Baca Eğimi ve Yoguşma suyu Tahliyesi Kontrolü.
4) Elektirik Bağlantısında Sigorta Olup Olmadığı ve Voltaj Kotrolleri.
5) Kombi alt rekor bağlantıları Su ve Doğalgaz Kaçak Kontrolü.
6) Kalorifer sistem suyu boşaltılarak filtre temizliği yapılır.
7) Fan veya baca davlumbazının temizlenmesi.
8) Baca ve hava kanallarının kontrolü.
9) Yanma brülörü sökülerek temizliği.
10) Genel parçaların dış temizliği.
11) Kapasite ayarlarının kontrolü.
12) Alt hidrolik grubun kontrolü.
13) Sirkülasyon pompa kontrolü.
14) Ana eşanjörün kontrol edilmesi ve dış temizliği.
15) Genleşme tank basıncının kontrol edilmesi.
16) Genel parçaların oksidasyon temizliği.
17) Yoğunlaşma suyu drenaj hattının kontrol edilmesi.
18) Tesisat su giriş basıncının kontrolü.
19) Ürünün genel çalışma fonksiyonları kontrol edilir.
20) Radyatör havaları alınır.
21) Cihaz genel kontrolleri yapılır mevcut arızalar müşteri bilgisine sunulur.